24°C

Videó

 

 

Lájkolj minket!

Nem volt egyedül a turisták gyilkosa


Nem volt egyedül a turisták gyilkosa
(Fotó: MTI/EPA)

A boncoláson részt vevő egyik bolgár orvos az AFP vasárnapi jelentése szerint a közszolgálati tévében másfajta személyleírást adott meg, mint amely korábban ismertté vált a feltételezett egyetlen elkövetőről, az autóbérlést megkísérlő férfiról - hangzott el vasárnap a bolgár televízióban.

Tanúk szerint annak a férfinak, aki a július 18-ai merényletet megelőző napon autót akart bérelni Pomorie helységben, majdnem teljesen le volt borotválva a haja, barna bőrű volt, és "arabnak nézett ki". Az öngyilkos merénylő pedig "fehér bőrű, világos szemű, sűrű, barna hajú. Koponyáját széttörte a robbanás" - mondta Galina Mileva a BNT tv-ben.

A tettestárs létének lehetősége már pénteken felvetődött a nyomozókban. Elképzelhetőnek tartják, hogy a segítő távolról, mobiltelefon segítségével hozta működésbe a robbanószerkezetet, amely az elkövetőre volt erősítve. Ez némileg ellentmond a korábbi híradásoknak, melyek arról számoltak be, hogy a merénylő a busz csomagtartójában helyezte el a csomagot és a robbanás pusztítóereje is inkább a korábbi verziót erősíti. A robbanószer három kilogramm trotil volt a bolgár belügyminiszter csütörtöki közlése szerint.

A burgaszi kerületi ügyész pénteken beszámolt arról, hogy a tettes Pomoriében megpróbált autót bérelni, de az autókölcsönző tulajdonosa nem ment bele az ügyletbe, mivel kételyei támadtak az illető jogosítványának eredetiségével kapcsolatban.

Az amerikai védelmi minisztérium pénteken közölte, hogy a libanoni Hezbollah módszereire utaló jellemzői vannak az izraeli turisták ellen Burgaszban elkövetett merényletnek. A Pentagon azonban egyelőre senkit nem vádol a támadás elkövetésével, mert nincs elég bizonyítéka. Izrael Iránt vádolja, egyes amerikai tisztségviselőknek pedig az a gyanúja, hogy Irán "általános megrendelő" volt az akcióban. Mind a Hezbollah, mind Irán visszautasította a vádakat.

A merényletben öt izraeli állampolgár, valamint a bolgár buszsofőr és a merénylő halt meg.

Aktuális ajánlatok [x]

Ajánlott lap.hu oldalak: