19°C

Videó

 

 

Lájkolj minket!

Rejtély, miért omlott össze a szlovákiai híd


Rejtély, miért omlott össze a szlovákiai híd
(Takács Zsolt)

Büntetőeljárás indult a szlovákiai Kiskerény (Kurimany) mellett pénteken bekövetkezett, négy halálos áldozattal járó hídomlás ügyében. Az építkezést meghatározatlan időre leállította a szlovák szaktárca, amely megerősített ellenőrzéseket ígér a baleset kapcsán.

Az iglói (Spísská Nová Ves) rendőrkapitányság veszélyeztetés bűncselekménye miatt indított büntetőeljárást a D 1-es autópálya a kelet-szlovákiai Kiskerény és Illésfalva (Iliasovce) között épülő hídjának pénteken bekövetkezett leszakadása ügyében.

A baleset a híd betonozási munkálatai közben, nem sokkal délután két óra után következett be, amikor a készülőben lévő híd betonkádjának tartószerkezete - egyelőre ismeretlen okból - leszakadt. A baleset idején tizenhét munkás dolgozott a több mint tizenöt méter magas hídnál. Közülük ketten azonnal életüket vesztették, egy harmadik sérült a mentőhelikopterben kórházba szállítás közben, a negyedik pedig két életmentő műtét után, a kassai egyetemi kórházban halt meg. A tragédiának további három súlyos és nyolc könnyebb sérültje van.

Jelenleg körülbelül harminc hasonló híd építése zajlik Szlovákiában, ezeken megerősítik az ellenőrzést.

Aktuális ajánlatok [x]

Ajánlott lap.hu oldalak: