32°C

Videó

 

 

Lájkolj minket!

Halálos áldozatok az egyiptomi zavargásokban


A belügyminisztérium közleménye szerint ismeretlen fegyveresek az éjjel tüzet nyitottak egy rendőrkapitányság közelében, megölve két rohamrendőrt. A rendfenntartó erőkkel vívott összecsapásokban több mint 400 ember sebesült meg.

Az újabb zavargások azután robbantak ki a Szuezi-csatorna északi bejáratánál fekvő városban, hogy a belügyminisztérium bejelentette: elszállítják Port-Szaídból a város egyik labdarúgó-stadionjában 2012. február 1-jén lezajlott, 74 emberéletet követelő tömegverekedés 39 vádlottját.


Fotó: AFP / Khaled Desouki

A vádlottak második csoportjáról van szó, ügyükben szombaton hirdetnek ítéletet. A belügyi hatóságok az újabb erőszakcselekmények megelőzése érdekében döntöttek elszállításuk mellett.

A vádlottak első csoportjába tartozó 21 embert - akik többségükben a helyi futballcsapat szurkolói voltak - januárban halálra ítélték. Az ítélethirdetés után kitört zavargásokban legalább negyvenen haltak meg.

A harmadik hete általános sztrájk sújtotta Port-Szaídban még vasárnap napközben kezdődtek az újabb zavargások. A tiltakozók kövekkel és gyújtópalackokkal támadtak egy rendőrőrsre, s a rendőrök könnygázt vetettek be szétoszlatásukra.

Aktuális ajánlatok [x]

Ajánlott lap.hu oldalak: